Det är höst i luften och jag älskar det. Nu börjar årets bästa och finaste period. Sensommar övergår i tidig höst..mmm!

Häromdagen pratade jag och några kollegor om våra sommarhöjdpunkter. Flera hade varit på härliga resor, MEN, det de nämnde som det bästa var ändå små, vardagliga, och framför allt spontana saker. Som ett oplanerat kvällsdopp eller perfekta väderförutsättningar för wakeboard.

När jag tänker på mina egna höjdpunkter är de också av det spontana slaget. Framför allt handlar de om roliga och lite knasiga människor som jag har fått träffa. Älskar de oförutsägbara, människor som går utanför ramarna.

Mina sommarhöjdpunker blir därför: Mötet med min idol (kanske borde sluta använda ordet idol, är det överhuvudtaget någon vuxen som säger idol?) Shane Claiborne, när jag fick bo i källaren hos en säregen 88-årig dam under Nyhemsveckan, och två otippat roliga bordskavaljerer vid ett bröllop.

Slutsatsen av det här är att det bästa kanske är det oväntade? När man planerar och visionerar skapar man också förväntningar på hur något ska bli. Men när man i stället är helt öppen och oförberedd kommer lyckan och överraskar. Så är det i alla fall för mig.