I veckan var jag i Köping, den lilla västmanländska industriorten som på 80-talet utsågs till Sveriges tråkigaste stad, men som nu gör succé i  Filip och Fredrik-filmen ”Tårtgeneralen.” Jag var där för att prata miljömedvetenhet med två killar som driver ett hantverksbageri och för att intervjua en man som blev förlamad efter en stroke och som nu medverkar i SVT:s program ”Om ett år.” Att vara ute på jobb är det allra roligaste med att vara journalist. Det får mig att känna mig levande.

Läst: Själasörjaren av Christine Falkenland. Jag trodde att jag skulle få intervjua henne, men så blev det tyvärr inte. Men när jag ändå fastnat i hennes senaste bok, tänkte jag att jag lika gärna kan läsa klart om den korrekta prästen Erlands och hans relation med ungdomskärleken Claudia.

Träffat: Oscar Osorio, colombiansk hjälte som fick fångarna på ett av världens farligaste att sluta mörda. Hur han gjorde? Läs här.

Inser nu att jag inte sett eller hört något den här veckan som är värt att dela med sig av. Har när jag tänker efter inte sett ett enda litet klipp och inte lyssnat på en enda podcast eller knappt en låt. Men tystnad är också bra. Och välbehövligt. Så veckans tips: tystnad!