Läst: Fyndade Geir Gulliksens ”Berättelse om ett äktenskap” på bokrean. Har velat läsa den så länge och hittills gillar jag den väldigt mycket. Egentligen är handlingen klassisk; ett äktenskap som raseras av otrohet. Det nya är att mannen som blivit bedragen, berättarjaget, berättar ur kvinnans perspektiv och ser sig själv genom hennes blick. Ett kreativt grepp skickligt utfört.

Sett: Ikväll ska jag se ”Det finns ingenting att vara rädd för” på Uppsala stadsteater. Den är baserad på Johan Heltnes roman med samma namn och handlar om uppväxten i Livet ord under tidigt 90-tal där huvudpersonen brottas med skamkänslor över sin sexualitet och hopplösheten över uteblivna bönesvar. Jag intervjuade Johan Heltne och regissören Sara Giese härom veckan och ser fram emot kvällens premiär.

Träffat: När jag skickade min artikel till författaren Ulf Nilsson skickade han en tumme upp och en katt-emoji till svar. Jag har knappt träffat någon som talat så varmt om katter som han (fick även mejl med bilder på hans egna katter, Sniff och Ludde). Så det var inte så konstigt att vårt samtal kretsade mycket kring just katter. Men också mycket om kyrkan och hur Ulf i vuxen ålder har blivit mer intresserad av andlighet och tro. Här finns artikeln.