Veckans höjdpunkt – Guldbaggegalan – har jag ju redan skrivit om. I övrigt har jag inte gjort så mycket. Men lite har jag ju läst, sett och hört förstås.

Läst: Läser en fantastisk bok: Bilal – på slavrutten till Europa av Fabrizio Gatti. Det är en reportagebok där Gatti tar sig från Senegal till Europa, genom Sahara, samma rutt som många migranter tvingas ta, i hopp om ett liv bortom fattigdom och misär. Omskakande och välskrivet.

Sett: Trailers inför vårens filmer. Är mest nyfiken på ”Amatörer” av Gabriela Pichler (som hon skrivit med min favorit Jonas Hassen Khemiri), Lisa Langseths ”Euphoria” och ”Jimmie” av Jesper Ganslandt (Han som gjorde Farväl Falkenberg) där han själv spelar tillsammans med sin son och skildrar hur en flykt skulle se ut om det var fyraåriga Jimmie som tvingades göra den.

Hört: Gjorde ett jobb till tidningen där jag tipsade om massa poddar, så jag har aldrig lyssnat på så många poddar som nu. Min favorit är Nomad Podcast där massa bra tänkare och teologer intervjuas. Enda minuset är att det nästan bara är män som medverkar. Finns det betydligt färre kvinnliga teologer eller varför denna snedfördelning?