Bussen till jobbet är nästan alltid helt tyst. Människor är försjunkna i sina skärmar och i sig själva. Jag brukar roa mig med att titta på folk. De senaste dagarna har jag slagits av alla människors olikheter. Ingen superinsikt, jag vet. Men jag har tänkt mycket på hur olika våra förutsättningar, utseenden och personligheter är och hur vi alla har gemensamt att vi måste acceptera oss själva och våra enda liv. Just acceptans måste väl ändå vara vägen till frid?

Läst: Läser ju hela tiden i jobbet och den här veckan fastnade jag för en artikel av Susanna Birgersson. Hon skriver apropå boken ”Dålig mamma eller superkvinna?” som släpptes nyligen. I den intervjuas kvinnor i karriären om hur de kombinerar arbete och barn. De vänder sig mot att kvinnor ska få dåligt samvete för att de prioriterar bort barnen till förmån för arbete, men Susanna Birgersson efterlyser barnperspektivet framför mammaperspektivet. Mycket intressant.

Sett: Ska se ”Book of Mormon” ikväll. Inför musikalens sverigepremiär intervjuade jag två mormon-missionärer. De var supertrevliga, men trodde på en del märkliga grejer. Här finns intervjun. 

Hört: Kaggeholms musiklinje hade ett ljuvligt luciatåg på redaktionen. Är inte lucia en av de finaste högtiderna?