Den här veckan var ingen vanlig vecka, utan veckan då jag blev moster. Underbara lilla Astor har kommit till världen och mitt hjärta svämmar över. Vilket mirakel det är varje gång en ny människa får liv. Mycket av mina tankar har upptagits av det lilla barnet, först innan förlossningen, hur allt skulle gå och nu efteråt måste jag titta på bilder typ en gång i minuten för att beundra hans lilla ansikte.

Förutom bebisvecka har de senaste dagarna haft frikyrkotema – denna förlöjligade, men underbara subkultur.

Läst: Kristungen av Malin Aronsson. Med lika delar humor och allvar skildrar journalisten Malin Aronsson sin uppväxt i Pingstkyrkan. Jag skrattar högt åt dråpliga historier om hur Malin rappade sexramsor med kyrkans barnkör på stadens torg, och blir berörd av utsattheten hon upplevde som tonåring. Kristungen kommer skapa igenkänning hos dig som vuxit upp i frikyrkan och nyfikenhet hos dig som inte har det. Underhållande och viktig läsning.

Sett: En kort sekvens av nya säsongen av Tro, hopp och kärlek. Efter förra omgången då jag gick all in, ordnade THK-kvällar, diskuterade med vänner och till och med såg säsongsavslutningen på storbild i en fullsatt kyrka, var jag lite mätt. Men så tipsade en kompis om att nya säsongen ändå har sina pärlor och jag började titta. Återstår att se om jag tittar klart.

Hört: För att inte bryta frikyrkotemat har jag den här veckan lyssnat på en podd om frikyrkopop. Det är Kalle Lind som i sin podd Snedtänkt samtalar med Dagenjournalisten Urban Thoms om en musikgenre som i Sverige flugit under radarn, men som skolat många etablerade artister.