I veckan var jag inbjuden som gäst till Equmeniapodden för att prata om alkohol. Så viktig fråga! Jag tror att vi måste prata om alkohol på ett nytt sätt. Det är liksom ingen som vill höra om skrumplever eller risken för alkoholism. Istället tror jag på att lyfta hur alkoholnormen begränsar våra liv, hur kommersiella krafter påverkar våra val och hur förväntningar kan göra oss fulla.  Avsnittet kommer ut nästa vecka, lyssna gärna!

Läst

Även min läsning har haft alkohol-tema den här veckan. Dels läste jag en vetenskaplig rapport om alkohol och dels hittade jag ”Kalmars jägarinnor” i en kompis bokhylla. Den handlar om småstadsliv, vuxenblivande och i det också mycket om alkohol. Boken som är Tove Folkessons debut har fått strålande recensioner, men jag är inte så imponerad. Ska ge den några sidor till innan jag eventuellt ger upp. Har en policy att alla böcker är värda att ge en chans i 100 sidor. Därefter är det ok att inte läsa klart.

Sett

Nästan det första jag gör när jag kommer hem till någon för första gången är att kolla i bokhyllan. Inte för att snoka eller bedöma, utan för att jag är nyfiken. Därför gillar jag Akademibokhandelns webtv-serie Bokhyllan. Där får vi hälsa på hos 15 svenska författare, se deras bokhyllor och höra dem berätta om böcker. Och visst måste man älska en nörd som Björn Hellberg som har flera hyllmeter med enbart tennisböcker?!

Hört

Min man säger kloka saker om Migrationsverket prövning om kristna konvertiter i podden Second Opinion.